Bekijk het maar! Mountain States

Videoclips zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. In de rubriek Bekijk ’t maar! stellen wij een aantal vragen aan lokale bands en de filmmakers over hun videoclip. In deze aflevering gaat Follow The Music in gesprek met Bart Vogelaar, drummer van Mountain States en maker van de clip Jura.

Waar en wanneer hebben jullie de videoclip opgenomen?
“De videoclip bestaat uit een combinatie van verschillende repetitiebeelden, beelden uit het archief van de filmmaker en dinosaurus beelden. De opname van de video heeft niet op één moment plaats gevonden.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de video te maken zoals hij nu is geworden?
“De naam van het nummer heeft ervoor gezorgd dat we o.a. dinosaurussen in de video wilden verwerken. Aangezien ‘Jura’ geen tekst heeft, was het doel van de videoclip om het nummer te versterken met visueel materiaal. Het nummer heeft door de clip nog meer vorm gekregen. “

Wat zijn de kosten geweest van de videoclip?
“De video heeft niets gekost.”

Wie is de maker(s) van de videoclip?
“De videoclip is gemaakt door Bart Vogelaar, de drummer van Mountain States”

Welke materialen zijn gebruikt om de clip te maken?
“Naast het gebruikte beeldmateriaal zijn vooral een aantal effecten uit het videobewerkingsprogramma van belang voor de clip geweest. Deze effecten zijn o.a. gebruikt om bepaalde kleuren en structuren aan de clip toe te voegen.”

Heb je nog tips voor andere bands/filmmakers voor het maken van een videoclip?
“Maak of laat een videoclip maken wat zo goed mogelijk bij de band en het nummer past.”

” Wat is jullie favoriete videoclip / regisseur en waarom?
“Op dit moment waarderen we de videoclip ‘Ode to Viceroy’ van Mac DeMarco heel erg. De combinatie van beeld, audio, stijl, effecten en band klopt helemaal. Een erg toffe clip. Daarnaast is het werk van Belgische regisseur Joe Vanhoutteghem een inspiratiebron. Zijn stijl, sarcasme, rare verhaallijnen spreken ons erg aan.”

Tags from the story