Ik schrijf gewoon liedjes.

In maart 2017 verscheen het eerste wapenfeit van Levi Noah via Bandcamp, de single Lately. Nog geen anderhalf jaar later staat de teller al op acht releases met meer dan 50 songs. Tijd om Noah Levi Baan, alias Levi Noah, uit Arnhem een aantal vragen te stellen.

Je bent nog een relatief jong, als ik mij niet vergis slechts 17 jaar. Hoelang ben je al bezig met muziek maken?
“Ja dat klopt, haha. Ik ben rond mijn veertiende begonnen met muziek maken. Ik speelde in wat bandjes en doe dat nu nog steeds. Daarnaast heb ik Levi Noah en dat zijn liedjes die ik zelf echt heel graag wil maken maar nergens bij passen. Een stuk persoonlijker dus.”

Kom je uit een muzikale familie?
“Mijn opa speelt gitaar en daar houdt het wel mee op.”

Welke muziek werd er bij jullie thuis vooral gedraaid?
“Niet zoveel bijzonders. Mijn vader draaide in de auto veel Eminem en Metallica. Mijn moeder draait nog weleens het album Three Imaginary Boys van The cure en Bob Dylan.”

Welke muziek luister je zelf vaak?
“Mijn favoriete artiest is Alex G, In dit straatje passen dan ook bandjes als Attic Abasement en Teen Suicide (red. eind 2017 hernoemd naar American Pleasure Club). Ik hou ook enorm van New Order en Dinosaur Jr. De laatste tijd begin ik een beetje in LCD Soundsystem te duiken. Daarnaast vind ik Bright Eyes enooorm mooi en ik hou stiekem ook van rappers als Bexey, Smrtdeath en Lil Peep.”

Het tempo waarop je muziek uitbrengt is erg hoog. Waar haal je de inspiratie vandaan?
“Ik heb geen idee, soms schrijf ik ineens 6 liedjes op een dag soms niet. Ik schrijf gewoon liedjes, haha.”

Blijf je jouw muziek alleen digitaal uitbrengen of kunnen we ook een fysieke uitgave, bijvoorbeeld een vinyl, cd of tape verwachten?
“Online is het gewoon het makkelijkst en hier kunnen mensen simpel je muziek aanklikken en het luisteren. Als mensen een cassette van me willen kopen kunnen ze me een berichtje sturen en dan maak ik er zo eentje. Ik ben wel bewust nog niet bezig met fysieke uitgaves omdat hier simpelweg nog geen vraag naar is.”

Je laatste wapenfeit is het nummer Bridge. Dat verscheen eind maart niet via Bandcamp maar via YouTube. Vanwaar deze keuze?
“Ik had zin om een soort van videoclipje bij een nummer te maken, verder zit er niet echt een gedachte achter. Waarschijnlijk komt Bridge wel op mijn nieuwe album of ep. Hier ben ik al mee bezig.”

Waar wil je het liefst staan over een jaar of paar jaar? Heb je een bepaalde ambitie?
“Ik wil eigenlijk gewoon Noah blijven en liedjes maken en spelen. Natuurlijk zou elke muzikant wel willen kunnen leven van muziek en mij lijkt dit ook enorm vet omdat ik dan nog meer muziek kan maken. Verder lijkt het me vet om wat meer te spelen door het hele land en gewoon veel creatief bezig zijn.”

Tot slot, wat kunnen we dit jaar nog van je verwachten?
“Ik heb geen idee. Ik heb vrijdag 4 mei wel mijn eerste optreden en verder sowieso een paar albums maar ik zet er geen planning achter. Als ik zin heb en er een album komt release ik er een en als het een keer niet ervan komt niet, haha.”

Op Bandcamp kun je de inmiddels 8 releases van Levi Noah beluisteren.

Door: Erik Nijsten