Eerste single Sputnik 9 een feit!

Negen maanden lang, elke maand een single uitbrengen met steeds een andere groep muzikanten uit verschillende bands en genres. In twee dagen tijd geschreven en opgenomen met de steun van muziekliefhebbers. Dat is project Sputnik 9. De eerste single is inmiddels verschenen. En wat voor een!

Het project is een initiatief van Lars Spijkervet, drummer bij onder andere Automatic Sam. De reden waarom Lars dit project is begonnen is het feit dat het bij elkaar zetten van verschillende muzikanten uit verschillende genres hele mooie en vernieuwende muziek oplevert. Kijk maar naar bands als The Dead Weather, Them Crooked Vultures of de Studio 606 (Sound City) plaat van Dave Grohl. Natuurlijk zijn dat de wereldsterren die dat doen, maar ook in Nederland is er genoeg talent voor een dergelijk muzikaal avontuur.


Meer informatie is al te vinden op de facebookpagina en de website van Sputnik 9. Binnenkort voelt Follow The Music Lars echter ook eens aan zijn muzikale tand over dit project. Tot die tijd is het al genieten geblazen van de eerste single Get By!

Tags from the story