In the picture: John Coffey door Marcel Krijgsman

Fotografen maken foto’s, da’s logisch. Maar waarom publiceren ze net die ene foto? In deze rubriek vertellen ze waarom!

M15A7163

Marcel Krijgsman: “John Coffey. Een band uit Utrecht die heerlijke snoeiharde punkrock maken. Sinds Pinkpop 2015 kent heel Nederland ze. Wat zeg ik? Ze zijn met hun bier-vang-moment de hele wereld over gegaan.”

“De eerste keer dat ik ze ontmoette was zo’n twee jaar geleden in hun oefenruimte. Ik maakte daar een aantal portretten van ze voor hun tourshirt dat ze uit gingen brengen. Een paar maanden later gaven ze op Lowlands een werkelijk fenomenale show weg en zag ik talloze jongens en meisjes met het shirt rondlopen waar ik de foto’s voor had verzorgd. Daarnaast hing het shirt bij iedere Lowlands merch-stand. Iets waar ik toch behoorlijk trots op was.”

“Afgelopen Koningsdag stonden ze in Nijmegen op Oranjepop. Tof om ze weer eens te spreken voorafgaand aan de show. Ze kwamen rechtstreeks uit Engeland, maar hadden nog energie te over voor deze Nijmeegse show. Met Casper (drummer) sprak ik af dat ik vlak voor het einde achter hem zou gaan staan voor een foto. Tussen backdrop en drumkit was meer dan genoeg ruimte en ik weet dat Casper werkelijk nergens lastig over doet. Wereldgast is het!

De foto is niet een die de Zilveren Camera wint, maar is er voor mij een die de hele dag en specifiek deze show belichaamt: mooi, tof en te gek!